Program lørdag 18. og søndag 19. juli

Skrevet av Harald . i kategorien Aktuelt

«Køntri-perler» i prestegårdslåven og veterankjøretøy på tunet

Sommerutstillingen ”Fra Jonsok til Olsok” har følgende på programmet denne helgen:

Lørdag: «KØNTRIPERLER» på Aur Prestegård

Køntribandet

Klokka 13.00 holder Hilde Merete Øverby, Hans Ulviken, Thor-Inge Lorgen, Siri Merete Malerbakken og Nils Einar Vinjor konserten «Køntriperler» i låven på Aur Prestegård.

Melodiene de vil framføre, er som tittelen forteller: perler fra køntrimusikkens rikholdige utvalg. 

Utøverne sier det har vært vanskelig å plukke melodier fra «køntrihjertets øverste hylle», men de gleder seg, lover høy gjenkjennelsesfaktor og håper på deltakelse og allsang fra publikum!

Litt om utøverne: Hilde Merete Øverby fra Aurskog er låtskriver og har gitt ut den kritiker-roste CD`en «Moods Change».  Sanger fra denne CD-utgivelsen har man i den siste tiden kunnet høre spilt i radio, og på lørdag vil publikum få høre en av Hildes melodier fra scenen i Aur-låven.

Siri Merete Malerbakken fra Bjørkelangen synger og har stått for tekst og regi for  konserter oppført i Aurskog-Høland: «Fra Løten til Lambda» om Edvard Munch, «Sangfugl-en hyllest til livet» om Eva Cassidy og nå sist «Edith og Alf, suset fra Paris som aldri kom over furua». Under kommende «Køntriperler» planlegger Siri å debutere diskre` på en pen, men lenge innestengt blå kompgitar.

Hans Ulviken fra Aurskog er kjent som dyktig bassist innen mange sjangere. Han spiller i flere orkestre, blant annet sammen med Hilde Merete Øverby i hennes «Hilde Øverby band». Hans Ulviken og Siri Merete Malerbakken har også vært samarbeidspartnere gjennom mange år, blant annet om oppsettingen «Edith og Alf, suset fra Paris som aldri kom over furua» som i september settes opp i Arendal Kulturhus.

Thor-Inge Lorgen er bosatt i Oslo og er en dyktig med strengeinstrumenter. Foruten å spille gitar på lørdag, vil han synge og traktere køntri-instrumentene «pedal-steel» og mandolin. Thor-Inge har blant annet samarbeidet med Hans Ulviken og Hilde Merete Øverby i «Hilde Øverby band».

Som ennå en gave fra gitar-og køntri-himmelen, har Nils Einar Vinjor fra Årdal i Sogn slått seg med på lørdagens køntrilag. Vinjor er kjent som en av landets fremste gitarister og har spilt med artister som Kari Bremnes og Silje Nergaard. I sommer har han spilt på Baroniet sammen med Åse Kleveland. Nils Einar Vinjor har gitt ut CD`ene «Sjonglør med jazz» og «Silent Traveller». I Aurskog-Høland er det sikkert en del som er kjent med Vinjor som akkompagnatør for «opera-bonden» Petter Simonsen. Vinjor er den som akkompagnerer på Simonsens CD «Sjelefred».

Nils Einar Vinjor

Søndag er det veterandag med biler og mopeder på tunet.

Det er bl.a. Aurskog-Høland Veteranbilforening som stiller opp med sine flotte, gamle kjøretøyer. 

I tillegg er det maleriutstilling i forpakterboligen, lokalhistoriske temautstillinger i låven, det gamle stabburet er åpent og i grisehuset er det utstillingen «Ull og tull» ved Skauen Husflidslag.