Nostalgisk julemarked på Aur Prestegård

Skrevet av Harald . i kategorien Aktuelt

Denne helgen er det igjen duket for et magisk julemarked på Aur Prestegård. 

Tradisjonen fortsetter
Det har lenge vært tradisjon å ha julemarked på Aur og Skauen husflidslag har i all hovedsak stått for arrangementet.

Markedet har vokst litt år for år, men nå kan vi i grunn ikke bli så mye større. 45 utstillere kommer til å flytte inn i presteboligen, grisehuset, oppe og nede på låven og noen på tunet. Det er åpen utstilling på bua og prestegårdsbutikken er åpen med masse koselige antikviteter og snurrepiperier. På tunet kommer det også til å være alpakkaer og hesteskyss. Det blir kafé i forpakterboligen, bålpanne med grilling av pølser på tunet, og så har nissen fått adressen vår. 

Bredt utvalg
Det jobbes med å vise frem et bredt utvalg av utstillere fra hele kommunen, noen få utenfra har også sluppet igjennom nåløyet.
Utvalget er veldig variert og spenner fra hjemmelaget husflid, til kortreist mat. Rammene på gården, med dyr og de ærverdige flotte bygningene bringer oss tilbake til tidligere tiders barndom. Den gang dyrene hørte til på gården, og husflid var noe alle familier drev med. Dette er en viktig kulturarv som vi må forvalte videre, og det er noe av det vi prøver å gjøre på Aur denne helgen i desember.

Her kan man handle julegaver, gjøre unna julebaksten, kornband og alt man trenger, senke skuldrene og kose seg med gode opplevelser.

Vi ser stadig en økende trend i samfunnet, at man søker tilbake til røttene sine for å finne roen.

Vi har lave avgifter for utstillerne, slik at alle som sitter hjemme og lager godt håndtverk skal ha mulighet til å vise seg frem, dessuten har vi har gratis inngang og parkering - men vær snill og samkjør hvis det er mulig. Hvis du kan, så parker gjerne et stykke unna og rusle bort til oss. 

Husk kontanter, de fleste her tar ikke kort.