Låvekonsert med The Loch Ness Mouse på Aur Prestegård

Skrevet av Harald . i kategorien Aktuelt

Lørdag 29. juni kl 13.00 spiller det kritikerroste bandet The Loch Ness Mouse på låven på Aur Prestegård. Det pop-inspirerte bandet ble stiftet av brødrene Ole Johannes og Jørn Oddvar Åleskjær fra gården Vestre Skullerud i Søndre Høland i 1992, sammen med trommeslageren Bryan Hayes og bassisten Morten Holmqvist.

Bandet er blitt utvidet etter hvert og hatt forskjellig besetning. Ole Johannes har hele tida vært bandleder, låtskriver, gitarist og vokalist. Ole Johannes bor på Setskog. Jørn Oddvar var tidligere gitarist og medkomponist, men nå alene medkomponist. Bandet har i mange år hatt kvinnelig hoved-vokalist. Nåværende hoved-vokalist er Christina Høgetveit. Bandet har gitt ut 6 album og 7 singler & EPèr.

Bandet har høstet kritikker som:
«Noe av den beste popmusikken som noensinne er gitt ut i dette landet»; Natt & Dag om albumet «11-22» fra 2005.
Dagbladet karakteriserte bandet den gang slik: «De er kvalitetsproduktet som kanskje ikke vil få sin berettigede heder, ære og berømmelse før etter sin død».

Om albumet «New Grafitti» i 2009 skrev Adresseavisa: «Den beste norske popplaten du får høre i år.»
N(ø med tødler) Music: «A close to perfect pop album».
Groove: «I en ny liga av intelligent popmusikk».
Dagens Næringsliv: «Når skal disse brødrene overta Grotten.» (Statens æresbolig i Wergelandsveien, til nå bebodd av komponister og forfattere.)

Med det kritikerroste albumet «The Loch Ness Mouse» i 2016 slo bandet virkelig igjennom i Japan, og fikk god standing i bl.a. Tyskland. Og i mars i år skrev musikkanmelder Geir Rakvåg i Dagsavisen dette om det årets album «The Loch Ness Mouse II»: «The Loch Ness Mouse er en av de skulte skattene i norsk pop. Deres nye album er en åpenbaring av strøken eleganse.»

Nå har Aurskog-Hølendinger og andre interesserte anledning - på en tidlig lørdag ettermiddag - å høre popmusikk i verdensklasse, komponert av to brødre fra Skullerud.

Stiftelsen Aur Prestegård er arrangør. Billettene selges kun ved låvedøra i en time før konsertåpning.