Kunstutstilling med Frank Solhaug

Skrevet av Harald . i kategorien Aktuelt

Lørdag 23. november til søndag 1. desember
Åpningstider 12 - 15 på lør- og søndager og 17 - 20 på tirsdag og torsdag.

Aurskog-Høland Kunstforening har som siste utstilling før jul gleden av å presentere kunstneren Frank Solhaug.
 
Solhaug lager spirituelle kunstverk i krysningspunktet mellom maleri og skulptur. Hans bilder er preget av sterke åndelige og arketypiske undertoner. Solhaug har vært elev ved Kjøbenhavn Kunst- og designskole. I 1973 og `74 var han en del av det avantgarde miljøet i Pilestredet 16 i Oslo, der avdøde Jan Gunnarson var hans beste inspirator og læremester. Det var også her den Grafiske Gruppe så dagens lys.

NRK laget et kunstnerportrett av han i 1978, og han representerte Norge som maler på Nordisk Biennale i 1987. Han har deltatt i en rekke samtidsutstillinger, samt en del gruppe- og kollektivutstillinger, og mottatt flere invitasjoner fra sentrale gallerier i inn- og utland; blant andre Lund Konsthall, Malmø Konsthall, kirker i København og Gøteborg, gallerier i Tyskland og Santiago, Chile. I 1991 malte han de 37 bildene i kortstokken ASTROLOGICS. Han har og laget logoer og brosjyrer, samt illustrert bøker fra forskjellige forlag. Han er innkjøpt av gallerier og til utsmykning av offentlige bygninger.

Solhaug er en utradisjonell og eksperimentell kunstner, som alltid har vært utforskende i teknikker og i bruken av materialer. Han betegnes ofte som kultmaler og mystiker.

Utstillingen på Aur Prestegård blir hans 65 separatutstilling.